•Stad vernieuwt contract straatmeubilair•Stad zoekt lokale helden•Prijsuitreiking toeristische wandelzoektocht•Nacht van de Duisternis•Viering nationale feestdag•Bezoek uit IJsselstein•Fototentoonstelling in CC•Morkhoven kermis•Sterrenkijkdagen

Stad vernieuwt contract straatmeubilair
Het college wijst de opdracht voor het plaatsen van nieuw straatmeubilair toe aan nv Clear Channel Belgium. Het gaat om 21 schuilhuisjes, 21 stadsplanborden, een zelfreinigend toilet en drie elektronische infoborden. De stad krijgt hiervoor een jaarlijkse vergoeding van 2.116,00 euro.
 
Stad zoekt lokale helden
Het stadsbestuur doet ook dit jaar mee met de campagne van UiT in Vlaanderen. Om de activiteitenkalender UiT in Herentals te promoten, zoekt de stad vrijwilligers die het gezicht willen zijn van de campagne Lokale Helden. Deze lokale helden hoeven geen bekende Herentalsenaren te zijn, maar dat mag natuurlijk wel. Ook vrijwilligers uit het verenigingsleven, cafébazen, marktbezoekers, … die hun UiT-tip kwijt willen, kunnen zich kandidaat stellen. Inschrijven kan op http://www.herentals.be/lokale-helden of via een telefoontje naar de dienst communicatie. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk gezichten te verzamelen.
 
Prijsuitreiking toeristische wandelzoektocht
Op vrijdag 28 oktober om 20 uur vindt in kasteel Le Paige de prijsuitreiking plaats van de toeristische wandelzoektocht. Na de prijsuitreiking biedt de stad een receptie aan. Deelnemen aan de wandelzoektocht kan nog tot 11 september.
 
Nacht van de Duisternis
Op zaterdag 15 oktober neemt het stadsbestuur opnieuw deel aan de Nacht van de Duisternis van de Bond Beter Leefmilieu. Met deze actie wil de bond de bevolking bewustmaken dat te veel nachtverlichting storend kan zijn voor mens en natuur. Het stadsbestuur dooft de openbare verlichting en de monumentenverlichting in het Stadspark, de Belgiëlaan, de Nieuwstraat, het Hofkwartier en de Vaart­straat. ASH-Polaris, de vereniging voor amateursterrenkundigen in Herentals, wil tijdens de Nacht van de Duisternis iedereen laten genieten van de sterrenpracht en zet een waarnemingspost met telescopen op in het Stadspark.
 
Viering nationale feestdag
Op donderdag 21 juli viert het stadsbestuur de nationale feestdag met een viering in de Sint-Waldetrudiskerk en een kransneerlegging aan het monument van de Onbekende Soldaat op de Molenvest. Nadien is er een receptie in de Lakenhal. De plechtigheden beginnen om 10.30 uur op de Grote Markt.
 
Bezoek uit IJsselstein
Het stadsbestuur nodigt inwoners van onze zusterstad IJsselstein uit voor een burgerbezoek. Op zaterdag 17 september ontvangt het college de gasten in kasteel Le Paige. Daar loopt in september een tentoonstelling van IJsselsteinse kunstenaars. In de namiddag staat er een bezoek aan Hidrodoe op het programma.
 
Permanente fototentoonstelling in cultuurcentrum
Om de foyer van het cultuurcentrum te verfraaien, loopt er vanaf het seizoen 2011-2012 een vaste tentoonstelling met foto’s van bekende artiesten of gezelschappen die doorheen het cultuurseizoen het cultuurcentrum bezoeken. De tentoonstelling zal gemaakt worden door fotografen uit de regio. De vaste fototentoonstelling staat de mogelijkheid om andere exposities te organiseren in de foyer niet in de weg.
 
Morkhoven Kermist!
Van 28 tot 30 augustus is het weer kermis in Morkhoven. De Morkhovense verenigingen breiden de festiviteiten uit met een eetdag en een optreden op zondag 28 augustus en de jaarlijkse kermisjogging, vendelzwaaien en volksdansen op dinsdag 30 augustus. Het college kent Morhoven Kermist! een subsidie voor gemeenschapsvormende projecten toe van 802 euro.
 
Sterrenkijkdagen
Op vrijdag 2 en zaterdag 3 december organiseert de Vereniging voor Sterrenkunde de Nationale Sterrenkijkdagen. De Amateur Sterrenkundigen van Herentals, kortweg ASH-Polaris, organiseren die dagen een aantal activiteiten rond sterrenkunde en zetten een waarnemingspost met telescopen in het Stadspark. Om de waarnemingen zo optimaal mogelijk te maken, dooft het stadsbestuur de lichten in het Stadspark en de omliggende straten (Belgiëlaan, Nieuwstraat, Hofkwartier en Vaartstraat) op de avond en in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 december en van zaterdag 3 op zondag 4 december.